Speelplein

Is thuiszitten niets voor jou?
Vind je je draai niet bij andere speelpleinwerkingen of jeugdverenigingen?
Kom dan eens een kijkje nemen bij onze speelpleinwerking!

Tijdens de schoolvakanties, met uitzondering van de kerstvakantie, organiseert MPI Oosterlo een speelpleinwerking voor personen met een verstandelijke beperking. Eén keer per jaar organiseren we ook een inclusieve speelweek waar ook kinderen zonder beperking kunnen deelnemen. Deze inclusieve speelweek noemen we de 'Kunstweek'. 

Voor wie?

Het speelplein is gericht op kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar met een beperking of een vermoeden van een beperking die op zoek zijn naar een fijne daginvulling. Ook jongeren die nog geen connectie hebben met MPI Oosterlo zijn van harte welkom.

Je kan ook via RTH gebruik maken van deze ondersteuning, een erkenning vanuit VAPH of de intersectorale toegangspoort is dan niet noodzakelijk.

Wat mag je verwachten?

Een team van gemotiveerde animatoren en vrijwilligers zorgen voor een leuke dag boordevol activiteiten. Enkele voorbeelden van het afgelopen jaar zijn: buikschuiven, paintballen, snoezelen, fietsen, wandelzoektocht, fuif, koken, toneel, … De laatste dag van de week trekken we er meestal op uit! Zo hebben we bijvoorbeeld Bokrijk, De Lissenvijver, Bowling Den Bruul, Centre Parks Mol, … bezocht.

Praktisch?

Het speelplein gaat door van 9u00 tot 17u00. Halve dagen zijn ook mogelijk van 9u00 tot 12u00 of van 13u00 tot 17u00.

Aanmelden kan tussen 9u00 en 9u45. Daarna start de eerste activiteit. Hierna eten we ons lunchpakket op en kan er vrij gespeeld worden in speelhoeken. Vervolgens start de tweede activiteit. Tussen elke activiteit in voorzien we een snack en drankje. Ophalen kan tussen 16u00 en 17u00.
Voor- en na opvang en regionaal busvervoer is mogelijk mits onderlinge afspraken.

Kostprijs?

Voor een hele dag betaal je 5 euro, voor een halve dag 2,50 euro.
Lunchpakket en vervoer dien je zelf te voorzien. Tweemaal per dag een snack is wel in de prijs inbegrepen.

Interesse of inschrijven?

We starten steeds met een kennismakingsgesprek met een medewerker van de dienst activiteiten, vooraleer we overgaan tot inschrijven. U kan een afspraak maken via telefoon 014 86 11 40 of via e-mail naar sarah.vandeheyning@mpi-oosterlo.be

Planning:

Jaarplanning 2019-2020 Speelplein Speelfijn MPI Oosterlo

Bekijk zeker ook onze folder.

Voor meer informatie omtrent de speelpleinwerking kan je contact opnemen met Sarah Van de Heyning via 014 86 11 40 of sarah.vandeheyning@mpi-oosterlo.be.

Speelfijn - Speelpleinwerking MPI Oosterlo