Vrijwilligers van ExxonMobil zorgen voor een kledingwinkeltje en een opgeruimde zolder

In het najaar van 2016 had HOPE*A, de werking Goede Doelen van ExxonMobil, heugelijk nieuws. Ze hadden MPI Oosterlo uitgekozen als Goed Doel. Niet alleen zorgden ze voor financiële steun, maar ze kwamen ook met een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen steken.

In een klein lokaal, waar tweedhandskledij verzameld lag in dozen, willen we graag een kledingwinkeltje inrichten. Hier kunnen de cliënten die het nodig hebben gratis kledij komen uitzoeken. Het winkeltje draagt er ook toe bij dat de cliënten vertrouwd gemaakt kunnen worden met het concept ‘winkelen’. Met de financiële steun van HOPE*A werden verf, laminaat, kasten, rekken en een spiegel aangekocht. Onze Technische Dienst ging meteen aan de slag om het lokaal alvast een fraaie opknapbeurt te geven met de nieuwe laminaat en verf.

Donderdagnamiddag 24 november was het zo ver en mochten we een groep vrijwilligers van ExxonMobil verwelkomen. De vrijwilligers verdeelden zich in twee groepen. De eerste groep zorgde voor het vakkundig in elkaar zetten van de kasten en rekken voor het kledingwinkeltje. Er werd hard gewerkt want op het einde van de dag was het winkeltje een feit. De tweede groep ontfermde zich over een oude zolder. Jarenlang werden hier ‘misschien nog bruikbare spullen’ bewaard. Hoognodige dakwerken maakten dat er dringend een grote opruimactie moest plaatsvinden. De vrijwilligers gingen enthousiast aan de slag, met een zeer nette zolder als resultaat. Een grote dankjewel aan alle helpende handen die ervoor zorgden dat er op korte termijn twee mooie projecten gerealiseerd konden worden.