Rustruimte op wielen

In 2018 dienden we bij BNP Paribas Fortis Foundation het project “Rust in ’t kwadraat” in. Met dit project willen we een mobiele pipowagen creëren die kan dienen als rust- en ontspanningsruimte voor cliënten die hier nood aan hebben. Vermits het gaat om een wagen op wielen kan deze flexibel en op verschillende plaatsen ingezet worden. Bovendien is het een project voor én door onze cliënten.

Toekenning award
Eind 2018 ontvingen we bijzonder goed nieuws. Het selectiecomité van Antwerpen werd getroffen door de overtuiging en betrokkenheid die ons dossier uitstraalde en door de kwaliteit van ons project. Het heeft daarom beslist om één van de regionale awards aan ons project toe te kennen. De award werd officieel overhandigd tijdens een korte plechtigheid. Aan deze award hangt een mooi bedrag vast waarmee we dit project kunnen realiseren. Dit project werd ook genomineerd voor de ‘Recht uit het Hart’-award, een bijkomende publieksprijs waarbij 2000 euro extra gewonnen kon worden. Dankzij de grote steun werd ons project ook bekroond met deze publieksprijs.

"Rust in 't kwadraat" van MPI Oosterlo wint award.

Bouwen samen met onze cliënten
In juni 2019 is het bouwen aan de wagen van start gegaan. In de eerste week werd op het stevig onderstel het frame voor de muren gebouwd. Nadien kregen de muren vorm en tenslotte wordt het geheel geschilderd. Er waren al direct een paar enthousiaste cliënten die wilden helpen met het ineenzetten van de pipowagen. Onvergetelijk dat cliënten, maar ook leerlingen van Scholen MPI Oosterlo, er zo concreet aan mogen meebouwen. Het leverde heel waardevolle momenten op. Op bezoek gaan bij onze wagenbouwer is een mooie ervaring. Het is fijn dat we er zo welkom zijn, en bovendien ook een paard mogen aaien.

De werken zijn nog volop aan de gang. We houden jullie aan de hand van de foto's verder op de hoogte.