Minister Brouns gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen

Minister Jo Brouns zakte af naar Ateljee Hagelbos voor een gesprek met de ervaringsdeskundigen van Zorg voor Werk. Ook MPI Oosterlo maakt deel uit van dit ambitieuze project. Een project waar ze voluit gaan voor een samenleving waarin inclusieve tewerkstelling de norm en talent de drijfveer is.

Naast het delen van hun ervaringen gaven de ervaringsdeskundigen huiswerk mee aan de minister. De duizenden ‘begeleid werkers’ in Vlaanderen zijn in principe een toonbeeld van wat inclusie op de werkvloer kan zijn. Het huidige statuut laat echter niet toe dat ze materiële waardering mogen ontvangen voor het werk dat ze leveren. Vandaar een heel concreet idee

“Amateurvoetballers kunnen vanaf het seizoen ’23-’24 nog 4.500 euro aan puntenpremies verdienen. Dat bedrag is volledig vrijgesteld van RSZ-bijdragen: het wordt gezien als een onkostenvergoeding en niet als loon.” De begeleid werkers in Vlaanderen scoren al jarenlang als het op inclusief werken aankomt. Een onkostenvergoeding die niet als loon bekeken wordt, kan hen misschien de waardering bieden die ze verdienen. Speelt vanaf het seizoen ’23-’24 FC Zorg voor Werk mee in het amateurvoetbal?

De minister was het idee alvast genegen en gaat mee op zoek naar oplossingen.