De Kleine Parade - graffiti kunst

Kwetsbare jongeren uit Geel, verbonden aan BuSO Oosterlo en MPI Oosterlo, geven Geel extra kleur via De Kleine Parade

Ook dit jaar neemt MPI Oosterlo deel aan De Kleine Parade, een project van Thomas More waarin studenten samen met een kunstenaar en een groep enthousiaste, maar kwetsbare deelnemers een kunstproject tot stand brengen. Voor het tweede jaar op rij werkt de Dienst Vrije Tijd van MPI Oosterlo samen met graffitikunstenaar Maxo De Boever. Nadat ze vorig jaar een muur op de campus van MPI Oosterlo omvormden tot een kleurrijke jungle-oase, konden ze dit jaar dankzij de samenwerking met Stad Geel aan de slag met een muur aan de parking van de Nieuwstraat. En het resultaat mag er zijn. Na heel wat voorbereiding toverden ze een kleurrijke onderwaterwereld tevoorschijn.

Graffitikunstenaar Maxo De Boever van Spray & Play leerde enkele jongeren verbonden aan BuSO Oosterlo en MPI Oosterlo alle trucjes om knappe graffiti te maken. En dat er heel wat talent aanwezig is, werd onmiddellijk duidelijk. Vermits beelden veel meer zeggen dan woorden werd er van het ganse proces een time lapse gemaakt: https://vimeo.com/470125302.

MPI Oosterlo is hiermee niet aan haar proefstuk en nam ook de afgelopen jaren deel aan De Kleine Parade. Zo werd er gestart met strips die tot leven gebracht werden op diverse kasten die ook een plek kregen in verschillende Geelse gebouwen. Het jaar nadien gingen ze nog een stapje verder en werden er fantastische animaties gemaakt, om de laatste twee jaar aan de slag te gaan met graffiti-kunst. Bij MPI Oosterlo kijken ze er alvast naar uit om volgend jaar deze bijzondere kunstenaars opnieuw te laten schitteren.

Bedankt Thomas More, Spray & Play, Stad Geel en Villa Basta voor de fijne samenwerking.