Creatief talent tijdens Sociaal Artistiek Stadsproject Geel

Samen met een aantal cliënten en leerlingen van BuSO Oosterlo namen we deel aan twee projecten, striptekenen en theater, binnen het Sociaal Artistiek Stadsproject Geel. Dit project was een samenwerking tussen meer dan 50 deelnemers in kwetsbare situaties in Geel, studenten Sociaal Werk van Thomas Moren Kempen en enkele kunstenaars.

Striptekenen

Onze creatieve tekenaars werkten 13 weken lang samen met de professionele striptekenaar Conz aan strips in beweging. Er werd gestart op papier. Nadien werden de tekeningen aangebracht op enkele kasten. Door dynamisch met de kast om te gaan, kon je het volledige verhaal ontdekken. Van enkele strips werd ook een kort animatiefilmpje of een unieke bladwijzer gemaakt. Zoveel creatief talent is fijn om te zien. En na het project stopt het niet. De 3 kasten met stripverhalen kregen allemaal een nieuwe thuis. De grote kast kreeg een plaats in het sociaal restaurant ECHO van OCMW Geel. De tweede kast staat nu in de gangen van Sociaal Werk bij Thomas More en de laatste kast is te bezichtigen in ons eigen Ateljee Hagelbos.

Theater

Naast het striptekenen namen ook nog enkele van onze cliënten deel aan het theateratelier. Ze gaven gedurende 10 weken het beste van zichzelf. Samen-leren, samen-ontdekken en samen-acteren stond centraal gedurende het ganse project. Heel wat theatervormen kwamen aan bod: komedie, tragedie, beweging, figurentheater, non-verbaal theater en improvisatie. Het resultaat: een beklijvend theaterstuk.

Sluitstuk: het toonmoment.

De deelnemers toonden na weken voorbereiding hun talenten tijdens het toonmoment op vrijdag 19 mei in CC de Werft. Het was een prachtig sluitstuk van een mooi project.