Ateljee Hagelbos stelt tentoon in Kasteel KaNeel

Tijdens de maand maart kan je in Kasteel KaNeel enkele kunstwerken bewonderen van cliënten van ons activiteitencentrum Ateljee Hagelbos.

Toen de cliënten vernamen dat hun werken tentoongesteld gingen worden, reageerden ze heel enthousiast. Ze gingen meteen aan de slag. “Het is leuk om te schilderen. Ik heb ook nieuwe technieken aangeleerd”, vertelt Steven één van de cliënten van Ateljee Hagelbos. Vicky vindt het niet alleen fijn dat de werken getoond worden aan andere mensen, maar ze benadrukt ook dat de kunstwerken te koop zijn. Weten dat ze iemand blij maken met hun eigen kunstwerk maakt hen trost en geeft hen heel wat voldoening.

Een begeleidster van Ateljee Hagelbos, vertelt hoe de werken tot stand komen. “De werken worden gevoelsmatig opgebouwd waardoor ze een veelzijdig karakter en uitzicht krijgen. De cliënten worden nauw betrokken in het ganse proces zodat hun idee rond hun eigen creatie stilaan kan groeien. Er wordt ook met meerdere cliënten samen aan één kunstwerk gewerkt, ieder volgens zijn of haar capaciteiten en talenten. Dit levert niet alleen een prachtig werk op, maar stimuleert tegelijkertijd het sociaal contact.”

In Ateljee Hagelbos worden heel wat activiteiten aangeboden zoals schilderen, kaarsen gieten en dompelen, keramiek, papierscheppen, kaarten maken, koekjes en brood bakken, verzorgen van dieren, onderhouden van de tuin, telen van groenten en fruit, … Het merendeel van de producten, met uitzondering van voedingswaren, kan je komen bekijken en kopen in Ateljee Hagelbos. De cliënten ontvangen je graag en stellen trots hun werk aan jou voor.

De tentoonstelling loopt van 1 maart tot 30 maart en is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag tussen 8u30 en 18u in Kasteel KaNeel.

Kasteel KaNeel, Eindhoutdorp 13, 2430 Laakdal
Ateljee Hagelbos, Hagelbos 15, 2440 Geel