Arbeidsinteressetest over grenzen en sectoren heen

Bij MPI Oosterlo zijn we er vast van overtuigd dat zorginnovatie een hefboom is in het creëren van kansen voor mensen met een beperking. Vandaar dat we dit jaar onze digitale arbeidsinteressetest in de kijker zetten en deelnamen aan de award ‘zorginnovatie van het jaar’, georganiseerd door Zorg Magazine. ‘Hoewel we dit jaar niet in de prijzen vielen, zijn we ontzettend trots op de collega’s en partners die samen met ons deze fantastische tool ontwikkelden die ondertussen door meer dan 80 organisaties gebruikt wordt in België en Nederland, gaande van zorgvoorzieningen tot scholen en maatwerkbedrijven.’ vertelt Hilde Claes, algemeen directeur MPI Oosterlo vzw.

Het doel van de test is om op een efficiënte en toegankelijke manier een betere match te vinden tussen jobkeuze en interesse van mensen met een verstandelijke beperking. Een heel belangrijke factor in de arbeidstevredenheid om personen duurzaam aan het werk te krijgen en ook te houden. ‘Dankzij deze tool worden deelnemers aangemoedigd om zelf keuzes te maken en controle uit te oefenen bij het realiseren van hun loopbaan. Bovendien willen we met het digitaliseren van de test ook inzetten op digitale inclusie door zowel eindgebruikers als ondersteuners te prikkelen om de digitale kloof verder te dichten.’ licht Raf Hensbergen, jobcoach en coördinator Begeleid Werken Zuikerkempen, toe.

De digitale test werd reeds door meer dan 1000 individuele gebruikers ingevuld en wekelijks lopen er nog aanvragen binnen.

Ook interesse om hiermee aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Raf Hensbergen via Raf.Hensbergen@MPI-Oosterlo.be.