Maatregelen coronavirus (covid-19)

In het kader van de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) nemen we de nodige preventieve maatregelen om onze bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met dit virus. We volgen de instructies van het Overlegcomité en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) op de voet en vertalen deze waar nodig binnen MPI Oosterlo. Wij passen de info op onze website continue aan volgens de wijzigende omstandigheden. Deze maatregelen evolueren dus voortdurend en zijn geldig tot nader order.

Momenteel gelden strikte richtlijnen:

 • Contacten worden maximaal beperkt.
   
 • Mond-neusmaskerplicht
  In onze woningen en op de centrale campus is het voor iedereen verplicht om een mond-neusmasker te dragen en maximaal de afstand van 1,5m te bewaren. Uitzondering hierop zijn onze bewoners in hun eigen leefgroep.
   
 • Bezoek aan cliënten
  Bezoek is enkel mogelijk op afspraak en gaat maximaal buiten door. Bezoek wordt beperkt tot maximum 1 persoon per keer. Hierop kan een uitzondering gemaakt worden voor personen die onder hetzelfde dak wonen. In dat geval zijn er maximum 2 personen toegelaten. Het dragen van een mond-neusmasker is verplicht. Voor bezoekers die teruggekeerd zijn uit het buitenland, gelden de algemene richtlijnen van de overheid. Zolang u in quarantaine moet blijven, is bezoek uiteraard niet mogelijk. 
   
 • Algemeen bezoek
  Bezoek van groepen aan MPI Oosterlo is niet toegestaan. Overleg gaat zo veel mogelijk digitaal door. Externe bezoekers worden beperkt tot het hoogstnoodzakelijke (vb medische ondersteuning, dringende werkzaamheden, ...).

Ook wij roepen iedereen op om de algemene veiligheids- en hygiënevoorschriften altijd stipt na te leven, net zoals alle overheidsmaatregelen.