Trajecten naar zelfstandigheid

Voor wie?

Hierbij richten we ons op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die de mogelijkheid hebben om een training naar meer zelfstandigheid met kans op succes te doorlopen. Hiervoor is de motivatie van de cliënt én zijn of haar context een belangrijke voorwaarde.

Waar?

Deze ondersteuning vindt plaats op de centrale campus, Eindhoutseweg 25, in Oosterlo. De voormalige zustervleugel van het klooster werd omgebouwd naar 6 kamers en een aantal gezamenlijke ruimtes zoals de keuken, de living en de badkamer.

Wat?

Samen met de jongvolwassene en zijn context wordt een traject op maat uitgestippeld. Waar is de cliënt klaar voor? Wat loopt nog moeilijk? Welke ondersteuning is er nodig?

De cliënt wordt begeleid in het zelfstandig leren koken, in het beheren van een budget, in het invullen van vrije tijd, in zelfzorg en in het uitvoeren van allerhande huishoudelijke taken. Dit traject is afgestemd op de persoonlijke ontwikkelingsdoelen met als doel door te stromen naar de meest gepaste ondersteuningsvorm.

Wenst u hierover meer informatie? Neem dan contact op met Annelies Vandepaer via Annelies.vandepaer@mpi-oosterlo.be of 014 86 11 40.