Kamertraining

Voor wie?

De kamertraining richt zich op jongeren met een verstandelijke beperking tussen 18 en 25 jaar die de mogelijkheid hebben om een training naar meer zelfstandigheid met kans op succes te doorlopen. Hiervoor is de motivatie van de jongere én zijn of haar context een belangrijke voorwaarde.

Waar?

De kamertraining vindt plaats op de centrale campus, Eindhoutseweg 25, in Oosterlo. De voormalige zustervleugel van het klooster werd omgebouwd naar 6 studio's en een aantal gezamenlijke ruimtes zoals de keuken, de living en de badkamer.

Wat?

Er wordt met de jongere en zijn context samengezeten om een traject op maat uit te stippelen. Waar is de cliënt klaar voor? Wat loopt nog moeilijk? Welke ondersteuning is er nodig?

Een trainer-begeleider begeleidt de cliënt in het zelfstandig leren koken, in het beheren van een budget, in het invullen van vrije tijd, in zelfzorg en in het uitvoeren van allerhande huishoudelijke taken. Met als doel door te groeien naar een vorm van beschermd wonen, terugkeer naar huis of zelfstandig wonen.

De maximale duur van een traject binnen onze kamertraining bedraagt drie jaar.

Wenst u hierover meer informatie? Neem dan contact op met Annelies Vandepaer via Annelies.vandepaer@mpi-oosterlo.be of 014 86 11 40.